Om oss

Dette er et tre årig prosjekt som er startet og drevet av Melges 24 seilere på Vestlandet. Målet er å lage en arena for Melges 24 å seile på Sørvestlandet som er attraktiv for seilerne, for media og for sponsorer. Det bygges gode miljøet i Bergen, Stavanger, Farsund og i Kristiansand. I 2019 har vi lagt opp til fire regattaer langs kysten fra Farsund til Bergen og vi favner over flere miljøer som er på vei inn i klassen.

Det jobbes kontinuerlig med å bli bedre i alle ledd. Et av de viktige prinsippene vi jobber etter å benytte oss av eksisterende lokale regattaer. Javacup skal bidra til å styre disse regattaene, men det er de lokale seilklubbene som har ansvaret for gjennomføringen av seilasene. På den måten bygger vi klubb, miljø og et fellesskap som vi tror må til for å lykkes i tiden fremover.

I forkanten av Javacup 2016, 2017 og 2018 inngikk vi et samarbeid med klubbene med en klar avtale om hvem som skulle gjøre  hva. Dette Har vi også gjort for Javacup 2019.

I 2018 klarte vi også å få til et ungdomslag med navnet U30. Vi håper å videreføre dette også i kommende sesong. Et annet fokus er å få jenter inn i Melges 24 klassen.